Informații alegeri Comisia de Disciplină a CM Cluj 2023

Aplicația medicului

Potrivit Regulamentului electoral privind alegerea membrilor comisiilor de disciplină şi a membrilor Comisiei Superioare de Disciplină, accesul la votul electronic se va face prin aplicaţia medicului, dezvoltată de Colegiul Medicilor din România şi pusă la dispoziţia tuturor membrilor săi.
Detaliile necesare privind instalarea/utilizarea aplicaţiei medicului sunt disponibile pe site-ul oficial www.cmr.ro.
Instalarea/Utilizarea aplicaţiei medicului va necesita parcurgerea următorilor paşi:
a) descărcarea aplicaţiei pe telefonul mobil (iOS & Android);
b) înregistrarea utilizatorului (crearea contului de utilizator pe baza informaţiilor înregistrate şi verificate din baza de date a Colegiului Medicilor din România);
c) autentificarea utilizatorului (cu nume de utilizator şi parolă).
Instalarea aplicaţiei medicului se va face prealabil desfăşurării procesului electoral, pentru a permite derularea procedurilor de actualizare a datelor medicului.

IMPORTANT!

In cazul in care detineti un telefon cu sistem de operare ANDROID, Aplicatia medicului poate fi descarcata dand click aici …

In cazul in care detineti un telefon cu sistem de operare iOS, Aplicatia medicului poate fi descarcata dand click aici …

Accesul la votul electronic se va face EXCLUSIV pe telefonul mobil, prin Aplicația Medicului.

Rugăm ca aplicația să fie descărcată cu cel puțin 3 zile anterior datei de votare.

Pentru suport tehnic, vă punem la dispoziție adresa de e-mail: app-medic.suport@cmr.ro

Informații Utile

Potrivit Regulamentului electoral privind alegerea membrilor comisiilor de disciplină şi a membrilor Comisiei Superioare de Disciplină:
(1) Dreptul de a alege şi dreptul de a fi ales le au numai medicii membri ai Colegiului Medicilor din România care au cotizaţia plătită la zi.*
(2) Membrii comisiilor de disciplină de la nivelul colegiului teritorial sunt aleşi de adunarea generală a colegiului în care sunt înscrişi, iar membrii Comisiei Superioare de Disciplină sunt aleşi de Adunarea generală naţională a Colegiului Medicilor din România.
(3) Pot fi aleşi în cadrul acestor comisii medicii primari care au o vechime în profesie de cel puţin 7 ani şi nu au săvârşit abateri disciplinare în ultimii 5 ani.

*Alegătorii și candidații trebuie să aibă cotizația achitată la zi – adică până la data de 30 iunie 2023; alegătorul, pentru a fi înregistrat în Registrul electoral, iar candidatul, pentru a avea o candidatură validă.

Potrivit prevederilor Regulamentului electoral și a deciziilor Comisiei Electorale Centrale, au drept de vot membrii Colegiului Medicilor Cluj, care au cotizația achitată la zi și dețin codul unic de identificare al medicului (CUIM). Votul poate fi exercitat în 2 moduri: fizic, la sediul Colegiului Medicilor Cluj sau electronic, prin intermediul Aplicației Medicului.

Registrul Electoral Permanent a fost creat în data de 11 septembrie 2023 și include un număr de 4.089 de medici, membri ai Colegiului Medicilor Cluj, care aveau cotizația achitată la data de 30 iunie 2023 inclusiv, respectiv dețin CUIM-ul. 

Pentru a verifica dacă ați întrunit la data de 11 septembrie 2023 condițiile de includere în Registrul Electoral Permanent, vă rugăm să vă adresați Secretariatului CM Cluj.

În cazul în care nu sunteți inclus în Registrul Electronic Permanent, vă informăm că puteți achita cotizația de membru CM Cluj, până în ziua desfășurării alegerilor, sens în care veți fi trecut pe listele suplimentare de vot și vă veți putea exercita dreptul la vot fizic, la sediul CM Cluj.

Link către site-ul oficial al CMR – Informații alegeri disciplină 2023 (dați click aici ..)