Educatie medicala continua
NOUTĂȚI!
În contextul epidemiologic actual, CMR a adoptat Decizia nr. 7/25.06.2021 conform căreia Colegiul Medicilor din România, ca organism de reglementare a profesiei medicale și autoritate competentă în domeniul educației medicale continuă, acordă tuturor medicilor membri ai CMR 40 credite de educație medicală continuă pentru anul 2020, recunoscând pregătirea și activitatea medicală susținută în condițiile excepționale datorate pandemiei COVID 19.
In conformitate cu prevederile art. 414 din Titlul XII al Legii nr. 95/ 2006, in vederea cresterii gradului de pregatire profesionala si asigurarii unui nivel ridicat al cunostintelor medicale, medicii sunt obligati sa efectueze un numar de cursuri de pregatire si alte forme de educatie medicala continua si informare în domeniul stiintelor medicale, pentru cumularea numarului de credite stabilit în acest sens de catre Colegiul Medicilor din România. Sunt creditate programele, precum si celelalte forme de educatie medicala continua avizate de catre Colegiul Medicilor din România.
Medicilor care nu realizeaza pe parcursul a 5 ani numarul minim de credite de educatie medicala continua, stabilit de Consiliul national al Colegiului Medicilor din România, sunt suspendati din exercitiul profesiei pâna la realizarea numarului de credite respectiv.
Educatia medicala continua reprezinta totalitatea activitatilor planificate de pregatire teoretica si practica desfasurate de medici in vederea dobandirii sau imbunatatirii nivelului de cunostinte, abilitati si atitudini profesionale, in scopul cresterii calitatii actului medical si nivelului de performanta in domeniul respectiv.
Managementul activitatilor de EMC este realizat de Colegiul Medicilor din Romania prin Programul national de educatie medicala continua.