Exercitarea profesiei în străinătate

La solicitarea autorităților competente din statele în care doriți să exercitați profesia de medic, Colegiul Medicilor Cluj poate elibera pentru membri sau foști membri, certificatul profesional curent (Good standing).

Certificatul de status profesional curent este documentul cuprinzând datele personale relevante cu privire la onorabilitate și moralitate, inclusiv la competența cu care medicii își exercită profesia, scopul emiterii sale fiind garantarea calității serviciilor furnizate și a siguranței pacienților aflați în relație cu posesorul certificatului.

Pentru obținerea acestuia, va trebui să completați o cerere tip (click pentru download ) și să achitați o taxă de eliberare a acestuia, în cuantum de 200 lei (în limba română) sau 300 lei (într-o limbă de circulație europeană). Taxa poate fi plătită online cu cardul, fără comision, pe platforma noastră https://www.colmedcj.ro/pachet/

Certificatul conține 2 pagini (o filă, față-verso), se eliberează în 2-3 zile lucrătoare de la data depunerii cererii și a efectuării plății, fiind valabil 3 luni de la data emiterii. Acesta va fi emis în format electronic, semnat cu certificat digital calificat, în conformitate cu prevederile Deciziei CMR nr. 5/18.12.2020 și ale Regulamentului EU nr. 910/2014 (eIDAS), fiind recunoscut atat in România, cât și în orice alt stat membru UE.