Notă privind protecția datelor personale

Stimați alegători,

Colegiul Medicilor din România (CMR) acordă o importanță deosebită protejării datelor dvs. personale. În acest sens, dorim să vă informăm despre modul în care prelucrăm datele dvs. personale în contextul procesului electoral.

Scopul prelucrării: Datele dvs. personale sunt prelucrate în scopul organizării și desfășurării alegerilor pentru comisiile de disciplină de la nivel teritorial și pentru Comisia Superioară de Disciplină, conform Deciziei nr. 8 din 28.04.2023 privind stabilirea datei organizării acestor alegeri, adoptarea Regulamentului electoral privind alegerea membrilor comisiilor de disciplină și a membrilor Comisiei Superioare de Disciplină și aprobarea componenței Comisiei Electorale Centrale.

Transparența procesului electoral: În vederea asigurării transparenței procesului electoral, conform art. 19 (2), comisia electorală teritorială va afișa listele cu alegători la sediul colegiului teritorial și pe site-ul (pagina web) al colegiului respectiv, cu cel puțin 3 zile înaintea datei alegerilor. Afișările numelor, prenumelor candidaților se va realiza în temeiul art. 40 alin. (3) din Decizia nr. 8 din 28.04.2023

Temeiul legal al prelucrării: Prelucrarea datelor dvs. personale se realizează în conformitate cu prevederile Deciziei nr. 8 din 28.04.2023 a C.M.R. și a Regulamentului (UE) 2016/ 679 (GDPR).

Destinatarii datelor: Datele dvs. personale vor fi accesibile doar personalului autorizat responsabil cu gestionarea procesului electoral.

Perioada de păstrare a datelor: Datele dvs. vor fi păstrate pentru o perioadă care respectă termenele legale sau până când își îndeplinesc scopul pentru care au fost colectate.

Drepturile dvs.: Aveți dreptul de a solicita accesul la datele dvs. personale, rectificarea sau ștergerea acestora, restricționarea prelucrării, dreptul de a vă opune prelucrării, precum și dreptul la portabilitatea datelor.

Pentru orice întrebări sau solicitări legate de prelucrarea datelor dvs. personale, vă rugăm să contactați Responsabilul cu Protecția Datelor (DPO) la dpo@cmr.ro.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate!